TOKYO LOVE SOAP PREMIUM PENCERAH KULIT SECARA SEMULAJADI


                                                   بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum semua.

Alhamdulillah yang ni adalah entry ketiga untuk bulan ni.Sebab diri ni tak berapa nak sibuk sangat,Selalu jugak menghadap lappy 24 hours! Tapi tak ada update apa-apa pun.HAHA !

Baru-baru ni Tiqah jadi agen Secret Whisper Shop untuk satu jenis sabun yang sangat-sangat famous sekarang ni.Jadi Tiqah nak share skit dengan pembaca tentang sabun ni.

Tiqah nak share sikit dengan korang tentang TOKYO LOVE SOAP!Mesti ada yang tak tahu dengan kewujudan sabun ni kan ? TOKYO LOVE SOAP ni dari Jepun tao! Orang Jepun ramai guna sabun ni sebab tu orang Jepun lawa-lawa.Muka nampak flawess gitu ! Sabun ni pun tahan berbulan-bulan tao ! Memang tak merugikan kalau korang beli.Sabun ni pun boleh digunakan pada badan kalau nak kulit badan nampak putih,cantik dan berseri !

Kat sini Tiqah nak share dengan korang apa kebaikan sabun TOKYO LOVE SOAP ni !

Jom terjah !


  • Micropeeling untuk memastikan kulit lebih putih dan berseri 
  • Meningkatkan epiderma
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan di wajah
  • Kolagen yang kompleks untuk mengebukan kulit muka
  • Plasenta Rejuvinates Extract untuk menjana semula sel-sel kulit 
  • Mempercepatkan penyembuhan luka dan parut di wajah 
  • Merawat dan mencegah parut dan penuaan 
  • Manfaat pelembab yang berpanjangan
  • Bahan-bahan anti-bakteria yang semulajadi
  • Bahan organik perlindungan matahari
  • Pemutih kulit semulajadi dan organik
  • Mencerahkan kulit seawal penggunaan pertama !
  • Membuat liang pori lebih kecil
  • Melembut dan mengecilka  kulit muka
  • Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan !

Banyak lagi tao function TOKYO LOVE SOAP ni okey!

Tokyo Love Soap is 100% Vegan tao ! Free from any animal ingredients . Jadi, sabun ni selamat untuk digunakan okey !

Dah terlajak cerita semua Tiqah nak tunjuk pula testimoni yang dah try sabun ni !






Macam mana ? Jeles tak tengok ramai yang cuba semuanya sekarang kulit dah lawa-lawa.Nampak gebu kan ? 

HARGA ? 

WHATSAPP TIQAH K :D

Kalau berminat boleh whatsapp Tiqah tao sebab kami hanya akan pos pada hari Rabu/Khamis je !

Jangan lupa Whatsapp kalau nak kulit cantik !

0174486162 !







NANO WHITE MAKE YOUR SKIN MORE BEAUTIFUL ~


                                                            بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum semua...

Ini adalah entry pertama untuk bulan ni.Pasal Nano White lagi. Hewhew ~
Harap pembaca tak bosan dengan entry Tiqah yang buat kedua kalinya tentang Nano White !

Okey,hari ni Tiqah nak share sikit je la.Tak banyak pun tentang Nano White ni.Alhamdulillah dah guna hampir sebulan dah.Syukur ! Result dia memang okey.Kulit muka pun dah tak berjerawat teruk macam dulu.Dulu jerawat banyak gila naik,tambah-tambah kalau nak datang period.Mak aihhh ! Banyak gila geng diorang bawak.Sekarang kalau period pun ada dalam 2 hingga  5 je jerawat.Tapi yang tu pun cepat kecut.Hehehe

Ada seorang kakak tu tanya Tiqah pakai apa sebab dia kata muka tak nampak berminyak and sekata je warna kulit muka.Tiqah kata la pakai Nano White terus dia kata nak cuba.Mak dengan makcik Tiqah pun sekarang tengah try pakai Nano White.Nak lawan Tiqah katanya.Jeles ! Hahaha

Kat sini Tiqah nak share sikit Nano White yang Tiqah guna :


Satu set Nano White yang Tiqah guna :)

Pencuci muka :
Microfoliating Clay Cleanser
Untuk pencuci muka Tiqah guna yang ni.Yang ni sesuai untuk kulit muka yang sensitif dan berminyak macam Tiqah.Bagi kulit muka yang kering better guna Snow Wash taw.Sebab pencuci clay ni dia membuka liang-liang pori untuk membuang minyak yang berlebihan dalam kulit muka.Bila pakai rasa puas gila ! Pernah la dalam satu kali mandi , 2 kali Tiqah pakai kat muka.Tu yang cepat nak habis tu. Hehe


Cleansing milk & Toner :



Clarifying Cleansing Milk & Refining Treatment toner

Clarifying Cleansing Milk ni kegunaan dia untuk cuci mekap yang kita pakai seharian.Sebelum cuci muka pakai Cleansing Milk ni dulu pastu cuci guna kapas biar mekap-mekap yang kita pakai tu hilang.Pastu baru bilas dengan air.Bila dah bilas kulit muka rasa lembut je.Hewhewww ~ Suka sangat bila guna Cleansing milk ni >,<

Refining Treatment Toner ni pulak kita pakai selepas cuci muka.Fungsi toner ni untuk tutup liang pori kat muka kita.Toner ni Tiqah selalu pakai lepas mandi siang dan malam.Sebab bila bangun pagi muka rasa fresh sangat.Tak nampak berminyak !


Sunblock / BB Cream :

Omega Day Shield SPF 50 PA++

Yang ni sunblock yang Tiqah guna.Sunblock ni macam BB Cream la jugak sebab day shield kan.Tiqah dah guna seminggu dah.Alhamdulillah tak berminyak dan suka sangat guna.Kalau dulu pakai BB Cream tak sampai sejam berminyak muka.Yang ni kalau sejam lebih pun muka still steady je.Tak berminyak.Best sangat-sangat guna.Kalau nak pakai camtu je pun boleh.Tapi Tiqah lebih suka pakai Omega Day Shield ni pastu pakai bedak sebab dah terbiasa.Hehehe



Harap korang yang teringin nak cuba Nano White tu harap info ni berguna.Nano White memang best sangat-sangat guna tao !

Jerawat pun dah kurang.Warna kulit dah sekata.Alhamdulillah.
Thanks to Nano White :D

                                                          
                                                       Thanks for reading ! Enjoy ~