Melly Goeslaw Feat Amee - Ketika Cinta Bertasbih(Lyric).flv

:: Lelaki Tinggi ::

Assalamualaikum...

Kalo korang perhatikan sekeliling korang ada tak lelaki yang tinggi ? Mesti ada kan ?

Satu hari tu,tqah jalan2 dengan kawan tqah pergi pekan..Jumpa lelaki ni tinggi giler tapi gf dy rendah sangat..Tinggi takat siku lelaki tuh..Bila perempuan tu nak minta beli barang kan dia tarik baju laki tuh...Cute sangat ! Tqah dgn kawan tqah senyum je la...hehe ~

Tqah suka tengok lelaki tinggi bila dengan gf/isteri diorang jalan..Tambah2 kalo perempuan tu rendah sangat..Cute giler !! Jeles ~ >,<

Lelaki yang tinggi salah satu ciri2 lelaki yang tqah suka..Yela tqah ni dalam kategori tinggi la jugak..Mesti la nak lelaki yang lebih tinggi dari tqah..

Alhamdulillah tqah dah dapat ~ (Encik H) :3

Dia lebih double tripple cheese burger tinggi dari tqah..Kalah adik tqah ooo... Tak silap tqah tinggi dia 183 cm..Kalah pakcik tqah yang dah sedia tinggi dalam family kitaorang..HAHAHA ~


Cute kan ? <3


Cinta Allah Sejati ~

Assalamualaikum .... (jwb weyh!)

Kalo korang kata cinta korang dengan pakwe/tunang korang sejati..

Tapi ada yang lebih sejati dari cinta manusia..iaitu cinta Allah...Sejati sangat~

Saat kita sendirian,Dia ada menemani kita ~
Saat kita sedih,Dia ada mengubati kesedihan kita~
Saat kita mengadu,Dia adalah pendengar setia kita...

MasyaAllah ~ 
DIA adalah kekasih sejati kita semua hambaNYA ~

Apabila kita mencintai Allah,hakikatnya kita akan memiliki segala-galanya,Inilah cinta yang tidak akan terpisah oleh ruang,jarak,masa,harta dan kematian ~





Cinta kepada bunga akan layu,
Cinta kepada manusia akan berpisah
Cinta kepada AllahS.W.T akan abadi :)




:: Dia Comel ::

Assalamualaikum...

Tajuk entah pape jew kan ?ahaks ~ (-_-'')

Semua kisah cinta yang berlaku at dri kita mcm novel jugak kalo korang ase la..tapi novel yang tidak dikarang..huihui.~

Tqah sayang dia sangat2...walaupun dia bukan cinta pertama tqah...

Ya Allah sayang tqah at encik H xtahu nak explain mcm mane...hanya Allah jew yang tahu ~

Kadang2 bila teringat balik kenangan kami bersama,tqah senyum sowang2 sampai kawan tqah tegur tqah "Ko mengelamun eh ?" ..bapak giler malu der ! HAHA

Tapi itu yang tqah alami sekarang..tqah xtahu dia bagi "ubat' apa kat tqah tapi tqah selalu berdoa agar jodoh kami berpanjangan..Amin ~

Ya Allah..kalo dia jeles..sangat2 comei ~ Merah muka dia walaupun dia kulit xsecerah mane pun..tapi memang COMEI!! jeles tqah ~Alahaiiii....

Melting kalo citew panjang2 ni ~ Hahaha

Doakan semoga jodoh kami berpanjangan..Amin ~ ;)




I LOVE YOU ~ 


:: Sabun Susu Beras ::

Assalamualaikum..

Hari ni tiqah nak share ngan korang khasiat sabun susu beras..

Memang xdinafikan memang berkesan untuk kulit yang berjerawat..InsyaAllah berkesan...

Khasiat Sabun Susu Beras ialah :

1)menegang, melembut & mencerahkan kulit.
2) Menanggalkan kotoran, minyak, dan sel kulit mati.
3) Memudar & menghilangkan jerawat dan jeragat.
4) Menanggalkan kesan solekan.

Selamat mencuba ! ^_^ (y)


:: You're My Rainbow :: (M.H.I)

Disaat saya hampir kecundang dan jatuh,awak datang menyapa saya...
Ketika itu saya tiada arah tuju dan awak datang untuk menjadi sahabat saya..

Waktu tu hati saya kosong dan kehadiran awak telah memberi sinar kebahagiaan kepada saya..
Bila dah lama berkawan dengan awak bermacam2 kisah kita kongsi bersama~

Lama2 hati saya mula rindukan awak bila awak tak ada...
Rindukan ketawa awak,suara awak dan nasihat awak~

Ya Allah,adakah aku telah jatuh cinta kepadanya ?
Ya! itulah jawapannya,,,Saya dah jatuh cinta kat awak...

Bermacam2 dugaan kita hadapi bersama tapi awak masih setia dengan saya...

Awak berada bila saya perlukan awak..awak datang bila saya perlukan teman untuk luahkan masalah saya

Bila saya hampir jatuh awak pegang erat tangan saya supaya saya bangun semula..

Awak berikan saya semangat untuk hadapi semua masalah saya dan kehidupan saya...

Saya bangga dengan awak,,

Yang paling saya bangga dengan awak,awak berani datang jumpa mak saya..

Ya Allah tak semua lelaki mempunyai keberanian macam awak...

Dan saya paling tersentuh sekali bila awak janji akan lamar saya untuk jadi isteri awak suatu hari nanti...

Saya pegang janji awak tuh ^_^

Saya akan tunggu saat tuh..Saat awak datang untuk jumpa seluruh keluarga saya untuk lamar saya secara rasminya dan saya ingin menjadi yang HALAL buat awak dan berada disaat susah dan senang...

:: Buat selamanya ~ ::

:: Kadang2 Allah sembunyikam matahari, Dia datangkan hujan petir..Kita tertanya ke mana hilangnya matahari..Rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi ~ ::





Long Distance Relationship ~

Orang ramai cakap..cinta jarak jauh ni susah and pasangan kita mudah curang belakang kita..Betul ke?

Diperakui cinta jarak jauh sangat2 memberi peluang kepada pasangan kita terutama laki ( i think )untuk curang belakang kita sebab laki ni pantang tengok yang cantik sikit mesti nak pikat kan..Betul tak ?
Kadang2 tak jugak cinta jarak dekat pon laki boleh buat mcm tuh..Kadang2 dengan kawan baik kita sendiri diorang ambik....mesti korang penah rasa bila member baik tikam belakang kan ? Ase cm nak tumbuk je kan ?

Orang ramai cakap...

"Cinta jarak jauh ni tak boleh diharapkan sebab kita tak nampak apa pasangan kita buat "(kalo dekat korang nampak ke ?) =_='''

"Cinta jarak jauh ni susah la...sebab jarang jmpe..kalo rindu xboleh jmpe"

Korang tahu tak ?

 Orang yang bercinta jarak jauh sentiasa mendoakan kesejahteraan pasangan dlm solatnya~

Cinta jarak jauh menguji diri pasangan kita dalam kesetian,keikhlasan pasangan kita..Cinta jarak jauh ni ujian cinta kalo cinta jarak dekat ujian iman..jadi sape2 yang cinta jarak dekat sentiasa la muhasabah diri agar dijauhkan dari perkara yang tak elok k ?

Cik T dah dua kali cinta jarak jauh..memang ase sedih sebab xdapat jmpe ary2 tapi bila dah lama xjmpe then bila jmpe memang ase manisnye..kan ?

Orang yang bercinta jarak jauh ni penghubung dia henfon (sentiasa ada dgn dy ),skype and facebook ~ :)




SKYPE penghubung yang paling best sebab dapat tengok muka ~ Hohoho











Study and Study ~ Chaiyok ! Fighting ~

Dah masuk Sem 3 dah sekarang...

Rakan2 Upper 6 yang lain dah start pulun study sampai nak tembus buku tuh Cik T tengok ~Haihhh...

Yang pandai wat lex jew mungkin sbb diorang dah memang cepat pick up berbanding Cik T ni kureng sikit..Haihhh dah nasib badan ~ -_-'''

Kata orang kalo nak belajar kena ada caranya..

1.Kena fokus...

*Bkn fokus tengok orang at luar kelas..Fokus at ape yang cikgu ajar..Kalo boleh catat and jgn mengelamun!



2. Buat nota ringkas

*Kalo boleh buat nota yang ringkas seringkas2 yang mungkin...Jgn bila buat xpaham pulak taw..kena paham apa yang ditulis tuh and baca tiap2 hari and tiap2 masa kat mne pon korang berada..Jadi korang boleh alert  ~ Xpayah bawak buku yang besar2 tuh..



3.Cari maklumat at Internet

*Cari maklumat yang berguna di laman web yang tertentu..Jangan melencong bukak MUKABUKU yew kawan2~


4.Study Group

*Buat study group kalo boleh sebab kalo belajar sama2 dgn rakan2 boleh tukar maklumat..Boleh bertukar pendapat and kita akan lebih paham..Trust Me !^_^



5. InsyaAllah korang akan dapat result mcm ni ~


Gempak tak result korang ?Haaaaa...



SELAMAT MENCUBA ~ (^0^)







Ideal Muslim Husband & Wife ~





"Every Husband must Read This" ....Even wife can also...:)

Love her
…when she sips on your coffee or tea. She only wants to make sure it tastes just right for you. 

Love her
…when she "pushes" you to pray. She wants to be with you in Jannah (Paradise). 

Love her…when she asks you to play with the kids. She did not "make" them on her own. 

Love her...when she is jealous. Out of all the men she can have, she chose you
 

Love her…when she has annoying little habits that drives you nuts. You have them too.
 

Love her…when her cooking is bad. She tries.
 

Love her…when she looks dishevelled in the morning. She always grooms herself up again.
 

Love her…when she asks to help with the kids homework. She only wants you to be part of the home.
 

Love her...when she asks if she looks fat. Your opinion counts, so tell her she's beautiful.
 

Love her…when she looks beautiful. She's yours so appreciate her.
 

Love her...when she spends hours to get ready. She only wants to look her best for you.
 

Love her…when she buys you gifts you don't like. Smile and tell her it's what you've always wanted.
 

Love her…when she has developed a bad habit. You have many more and with wisdom and politeness you have all the time to help her change.
 

Love her…when she cries for absolutely nothing. Don't ask, tell her its going to be okay
 

Love her…when whatever you do is not pleasing. It happens and will pass
 

Love her…when she stains your clothes. You needed a new one anyway :p
 

Love her…when she tells you how to drive. She only wants you to be safe.
 

Love her…when she argues. She only wants to make things right for both
 

Love her…she is yours. You don't need any other special reason!!!!
 

All this forms part of a Woman's Character. Women are part of your life and should be treated as the Queen.
 

The Messenger of Allah (peace be upon him) advised concerning the woman:
 

Sahabat,Teman Dan Kekasih

Mula2 kenal dia..Dia seorang yang banyak cakap..Suka bercerita and makin lama keserasian mula terjalin antara kami...

First time mula2 jmpe..berdebar oo rasa..mcm nak kuar jantung gua..Pergh~ Masa tuh Cik T nan adik n kazen Cik T nak g JB..kitaorg stop at KL..alang2 dah na otw benti jap ler...Kitaorg jmpe at TBS..

Bila jmpe.....

Dia sangat tinggi and waaaaaaaaa~ sangat bergaya and sangat pemalu...hahaha...Cik T yang banyak ckp dgn dy mungkin sbb nervous kot ?(erk ?) =_='''

Time cik T ada masalah..Cik T suka cerita at dia..And dia bagi nasihat at Cik T..bila Cik T mula mengalir kan air mata dia mula risau and start pujuk ~

Thanks awak ~ Baik sangat awak dgn saya ..

Kadang2 kami suka bergayut at fon sampai 2 3 jam..Lama kan ? Paling lama kitaorg gayut 5 jam ~ HUUUUUU~ Lama giler sampai panas fon Cik T sebub xpky earfon pon time tuh ....

Sekarang hbgn Cik T dgn dia dah nak masuk 9 bulan...Alhamdulillah..Dia sangat memahami and dia sanggup jmpe mama Cik T..Jarang ada orang yang berani wat mcm tuh... Thanks skali lagi ~

Cik T dengan dia memang jarang sanagat jmpe..Kadang2 6 bulan sekali baru jmpe..Yela diaduk KL..Cik T pulak duk perak..Memang xla nakjmpe ary2..Long distance love la katakan..


Doakan hubungan kami berkekalan dan berakhir di JINJING PELAMIN ~ cehwahhhhh.. :D










Bakal Imamku (InsyaAllah )


MY PETS ~ ^ ______^

Setiap orang mesti memiliki haiwan kesayangan kan ? Orang kata bela haiwan murah rezeki..

Yela...sebab haiwan yang kita bela sentiasa doa untuk kita tambah2 bila kita jaga dy dgn elok...

At rumah cik t skrg dah ada 26 ekor kucing,,banyak tak ? banyak kan ? Meriah umah cik t >.<

Member yang datang umah pakat tak percaya cik t bela kucing sebanyak tuh...Mcm tempat pemeliharaan kucing jew...

Hohohoho...


Cik Bab (Sebab dia ni lembab cikit -_-)


Tam dengan Nada


Ciki


Ciko


Cinta


Comel


Eve dan Eva


Galak


Leo


Putih


Anje



Cantiknya Perempuan Yang Berpurdah ~

Aku suka tengok perempuan yang berpurdah..Rasa macam mereka dilindungi dari mata-mata liar yang bukan mahram mereka..

Kawan-kawan aku Alhamdulillah ada yang sudah berpurdah..

Aku pun teringin nak berpurdah tapi aku ni mcm2 kena diperbaiki dulu...Agpon family aku tak berapa menggalakkan aku pakai purdah ni..Takut aku xlepas..Huhuhu.. Sedih ~ =_=

Sebab sekarang ni banyak kes perempuan yang teringin pakai purdah bila dah pakai diorang bukak balik..Jadi niat diorang pakai purdah tuh ape ? =,= ???

Kalo nak pakai purdah kena pasang niat yang betul jgn pakai handas jew nak pakai...

So..sape2 yang nak pakai purdah pk masak2 dlu sbb bukana pe takut korang pakai kejap jew pastu bukak balik..Menjatuhkan martabat wanita yang berpurdah ~ Itu dah tak betui...









Kahwin ? Yes ! Of course la nak kahwin....

Sekarang kalo korang tengok ramai yang kahwin muda ? Kan2 ? Actually kahwin muda ni bagus sebab dapat mengelakkan kita dari buat dosa @ maksiat..

My mama ckp kalo nak kahwin kena ada ilmu yang cukup dan ekonomi yang stabil sbb kalo xckup semua tuh nanti lepas kahwin xsampai berapa bulan bercerai-berai..kan ?

Kita kalo nak kahwin mesti dgn orang kita sayang kan ? Zaman sekarang pon ada yang kena dijodohkan oleh family masing2 kan ? Yang dijodohkan tuh jgn ase menyesal..cuba korang selami jiwa masing-masing sbb kita sendiri pon xtahu jodoh kita dengan siapa kan ? InsyaAllah jodoh yang ditetapkan oleh keluarga tuh dari orang yang baik2..Family mane nak tengok anak dia menderita kan ?

Yang xada pasangan smpai sekarang bkn sbb korang xada orang nak ke ape ke mgkin jodoh korang belum sampai..banyak2kan berdoa pada Allah s.w.t 

InsyaALLAH..Allah akan memberi jodoh yang terbaik buat kita ^___________^


So,kalo yang ase nak kahwin awal pk ckup2 and jgn lupa ambik KURSUS KAHWIN yew ^_^