DEBARAN KIAN TERASA !


                                                               بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum semua !

Sorry sebab dah lama update entry kat blog ni.Bukan apa,followers pun sikit lagipun blog Tiqah ni bukan ramai sangat nak baca pun.Gila sedih ! Huhuu ~

Bagi yang sudi baca blog Tiqah ni,thanks sesangat ! Terharu sebab ada jugak la yang sudi baca blog yang tak seberapa ni.Terus terang Tiqah cakap masa tengah menaip ni dada berdupdap sokmo! Sebab apa ? Esok UPU KELUAR !

Ya Allah,serius rasa berdebar gila.Yela,Tiqah ni bukan pandai sangat pun.Pointer tu cukup-cukup makan walaupun dah sehabis boleh Tiqah buat.Tiqah cuma risau sebab Tiqah ni anak sulung,kena bagi contonh kat adik-adik bawah Tiqah yang Tiqah ni boleh berjaya.Macam kakak-kakak yang lain.Tiqah nak sangat family Tiqah happy dengan keputusan Tiqah esok.

Keluarga Tiqah selalu bagi sokongan bila Tiqah hampir putus asa terutama sekali opah Tiqah ! Dia selalu bagi sokongan kat Tiqah walaupun kadang-kadang dia ada perli sikit-sikit sebab sepupu Tiqah yang lain semua dah masuk U.Siap ada yang nak fly ke oversea next year! Serius jeles ! Tapi Tiqah tahu dia nak bagi semangat kat Tiqah.Thanks Opah ! ^_^

Kawan-kawan pun banyak menolong Tiqah.Alhamdulillah masa Form 6 kat sekolah dulu,satu kelas sangat-sangat la superb! Saling membantu antara satu sama lain.Susah senang semuanya bersama.Alhamdulillah.Teringat masa semester 3,pakat kelam kabut nak stayback sebab semester tu,semester akhir.Alhamdulillah semuanya  berjalan lancar !

Bagi kengkawan blog yang baca blog Tiqah,doakan Tiqah dan kengkawan Tiqah yang lain berjaya ke menara gading taw ! Bagi kengkawan blog yang ambil STPM tahun lepas,Good Luck ! Insha-Allah,kejayaan itu milik kita bersama ! 



                                           
                                                         Thanks for reading sayangs ! :)

Lagu Kegemaran


                                                                 بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum...

Beberapa bulan lepas masa Tiqah kerja kantin ada one guy ni dia suka nyanyi lagu yang Tiqah tak pernah dengar.Disebabkan Tiqah bukan jenis layan band Indonesia jadi Tiqah tak ambil tahu sangat.Oneday tu,member kantin Tiqah nyanyi satu lagu ni.Mula-mula dengar Chorus je.Suara dia pun not bad,boleh tahan.

Jadi suatu hari tu,Tiqah mintak kat dia nyanyi lagu tu sambil main gitar.Best sangat-sangat lagu tu.Sekarang ni pun Tiqah akan bukak lagu tu sebab lagu tu so meaningful sangat-sangat.Kalau nak dengar lagu dia macam mana boleh search at Youtube taw ! Tiqah just nak share lirik je :)


D'MEISES - Dengarlah Bintang Hatiku ~

Dengarlah bintang hatiku 
Aku akan menjagamu 
Dalam hidup dan matiku 
Hanya kaulah yang ku tuju 

Dan teringat janjiku padamu 
Suatu hari pasti akan tepati 
Reff: 
Aku akan menjagamu 
Semampuku dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku takkan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Dengarlah bintang hatiku 
Aku akan menjagamu 
Dalam hidup dan matiku 
Hanya kaulah yang ku tuju 

Dan teringat janjiku padamu 
Suatu hari pasti akan tepat 

Reff: 
Aku akan menjagamu 
Semampuku dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku takkan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Aku akan menjagamu 
Semampuku dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku takkan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Aku akan menjagamu 
Semampuku dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku takkan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Karena bagiku…. 
Engkaulah nyawaku…