NANO WHITE MAKE YOUR SKIN MORE BEAUTIFUL ~


                                                            بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum semua...

Ini adalah entry pertama untuk bulan ni.Pasal Nano White lagi. Hewhew ~
Harap pembaca tak bosan dengan entry Tiqah yang buat kedua kalinya tentang Nano White !

Okey,hari ni Tiqah nak share sikit je la.Tak banyak pun tentang Nano White ni.Alhamdulillah dah guna hampir sebulan dah.Syukur ! Result dia memang okey.Kulit muka pun dah tak berjerawat teruk macam dulu.Dulu jerawat banyak gila naik,tambah-tambah kalau nak datang period.Mak aihhh ! Banyak gila geng diorang bawak.Sekarang kalau period pun ada dalam 2 hingga  5 je jerawat.Tapi yang tu pun cepat kecut.Hehehe

Ada seorang kakak tu tanya Tiqah pakai apa sebab dia kata muka tak nampak berminyak and sekata je warna kulit muka.Tiqah kata la pakai Nano White terus dia kata nak cuba.Mak dengan makcik Tiqah pun sekarang tengah try pakai Nano White.Nak lawan Tiqah katanya.Jeles ! Hahaha

Kat sini Tiqah nak share sikit Nano White yang Tiqah guna :


Satu set Nano White yang Tiqah guna :)

Pencuci muka :
Microfoliating Clay Cleanser
Untuk pencuci muka Tiqah guna yang ni.Yang ni sesuai untuk kulit muka yang sensitif dan berminyak macam Tiqah.Bagi kulit muka yang kering better guna Snow Wash taw.Sebab pencuci clay ni dia membuka liang-liang pori untuk membuang minyak yang berlebihan dalam kulit muka.Bila pakai rasa puas gila ! Pernah la dalam satu kali mandi , 2 kali Tiqah pakai kat muka.Tu yang cepat nak habis tu. Hehe


Cleansing milk & Toner :



Clarifying Cleansing Milk & Refining Treatment toner

Clarifying Cleansing Milk ni kegunaan dia untuk cuci mekap yang kita pakai seharian.Sebelum cuci muka pakai Cleansing Milk ni dulu pastu cuci guna kapas biar mekap-mekap yang kita pakai tu hilang.Pastu baru bilas dengan air.Bila dah bilas kulit muka rasa lembut je.Hewhewww ~ Suka sangat bila guna Cleansing milk ni >,<

Refining Treatment Toner ni pulak kita pakai selepas cuci muka.Fungsi toner ni untuk tutup liang pori kat muka kita.Toner ni Tiqah selalu pakai lepas mandi siang dan malam.Sebab bila bangun pagi muka rasa fresh sangat.Tak nampak berminyak !


Sunblock / BB Cream :

Omega Day Shield SPF 50 PA++

Yang ni sunblock yang Tiqah guna.Sunblock ni macam BB Cream la jugak sebab day shield kan.Tiqah dah guna seminggu dah.Alhamdulillah tak berminyak dan suka sangat guna.Kalau dulu pakai BB Cream tak sampai sejam berminyak muka.Yang ni kalau sejam lebih pun muka still steady je.Tak berminyak.Best sangat-sangat guna.Kalau nak pakai camtu je pun boleh.Tapi Tiqah lebih suka pakai Omega Day Shield ni pastu pakai bedak sebab dah terbiasa.Hehehe



Harap korang yang teringin nak cuba Nano White tu harap info ni berguna.Nano White memang best sangat-sangat guna tao !

Jerawat pun dah kurang.Warna kulit dah sekata.Alhamdulillah.
Thanks to Nano White :D

                                                          
                                                       Thanks for reading ! Enjoy ~







4 comments:

Anonymous said...

Thank you so much tiqa. info yg awak bagi sangat membantu sy.nk try pakai nano white jugak laaa

syaz wana said...

Klau pkai nano white fresh utk kulit dry cam saya ok ke

Atiqah Zayana said...

Boleh dear.. pky toner tu yg pnting. Klo gne mist pun blh

Arny Haslyiana said...

parut jerawat boleh hilang tak? and apa beza produk ni dengan nanowhite fresh?