DEAR FUTURE !


                                                                بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum semua :)

Tiba-tiba malam-malam ni timbul something kat kepala otak Tiqah untuk buat entry kat blog ni.Actually Tiqah tak boleh nak tido sebab fikirkan masa depan Tiqah.Memang la Tiqah baru 20 tahun.Tapi tahun depan dah 21.Usia semakin bertambah.Takutnya ~

Tapi kawan sekeliling banyak bagi kata-kata positif kat Tiqah.Maybe untuk motivasikan diri mereka sendiri dan diri Tiqah jugak.Yela,Tiqah ni kalau down otak ni akan pikir negatif 24 hours !

Selepas mengeledah Mr.Goggle,Tiqah jumpa kata-kata semangat yang boleh membuatkan kita memandang ke hadapan tanpa pandang belakang lagi dah.

Mama Tiqah ada cakap  " Jangan peduli apa orang cakap tentang kita.Rezeki kita bukan kat tangan mereka.Rezeki kita Allah yang tentukan.Jangan ingat dah yang lalu.Sekarang ni rancang masa depan kita sendiri,"









Bila kita rasa kita nak jadi sesuatu tu,berusaha untuk capai cita-cita tu ! 

Itu yang Tiqah cuba buat sekarang .

Banyakkan berdoa padaNYA.

Opah Tiqah pernah cakap " Bila kita berdoa,kita kena jadi tamak.Sebab Allah tu Dia akan kabulkan setiap permintaan hambaNYA "






 Semoga cita-cita kita semua tercapai

InshaAllah 

Doakan ye :D

Thanks for reading my celoteh malam ni XD
(betul ke macam tu ? *wondering -_- )









No comments: