SURPRISE BIRTHDAY !

                         
                                                                     بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ! Hai semua !

Mesti korang tertanya-tanya Tiqah ni buat surprise bufday sape ? Haaa ! Bukan birthday ehem-ehem taw ! Tapi birthday member yang rapat dengan Tiqah masa Tiqah kerja dulu.

Actually,dia muda dari 2 tahun.Sama dengan adik lelaki Tiqah yang bongsu.Masa mula-mula jumpa dia ni nampak macam sombong gila.Nak tanya nama pun Tiqah tak berani.Last-last Tiqah tanya nama dia kat 'boss' Tiqah.Huihuiii...

Nak dengar dia ni cakap memang payah.Tapi dia memang rajin buat kerja.Kerja dengan diorang (dia dengan kawan dia) cepat sangat-sangat siap.Rasa ringan je keje.Hahaha.Best je sebab dapat balik awal.

Hari ni (13 June) birthday dia.Tiqah tak tahu kalau dia ingat ke tak birthday dia ni.Mula-mula plan nak buat surprise kat tempat keje dia.Last-last tutup.Hampa gila ! T_T

Terpaksa tukar plan.Pergi rumah dia.Tengok adik dengan mak dia kat luar.Tiqah beranikan la diri Tiqah jumpa and then tanya mana la si mamat ni pergi.Orang nak buat surprise birthday dia tak ada pulak.Haihhh !

Masa tu topup pulak tak ada.Suruh adik dia pergi beli.Adik dia ni pula dah kenal Tiqah.Terus pergi beli.Huihhh ! Laju je pergi beli topup.Hahaha...Tiqah kol la dia tanya ada kat mana semua.Orang lain duk setting tempat and makanan untuk dia.

Mula-mula dia tak percaya Tiqah and yang lain ada kat rumah dia.Sekali Tiqah bagi mak dia cakap dengan dia baru dia percaya.Hahaha !

Serius,Tiqah tak percaya dia boleh nanges sebab sampai je dia kat rumah kitaorang nyanyi lagu birthday untuk dia.Blushing habis muka dia ! Haha ! Dari tak ramai orang terus jadi ramai orang yang datang makan-makan.

Chocolate Moist Cake
RM32.00 (1/2kg)
(Sedap sangat.Terasa moist dia.Strawberi dia pun besar-besar! Seriously sedap ! Tak menyesal beli ! )


   Kiri : Muka bajet comel je keyrul ni.Apa-apa pun Hepi bufday budak kecik ! Thanks to my cutest cousin sebab baik hati tolong tangkap gambar !
Kanan : Saje mengedik nak bergambar sebelum balik.Thanks to Hisyam (adik keyrul) sebab baik hati tolong
ambilkan gambar.Haha !

Time balik tadi pun dia ucapkan terima kasih.Terharu katanya dapat surprise birthday macam ni. Huihhh ! Terasa tak sia-sia buat surprise birthday ni ! Tahun ni je la pun nak buat.Tahun depan tak dapat nak buat dah.. ^________^




No comments: