Winds Note Smart II


                                                        بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum...

Hai semua..Fuh..fuhh~ berhabuknye blog wa..dah lama wa xupdate status at blog ni.
Sorry la sebab dah lama share something ngan korang semua.Bz sikit sebab semenjak keje ni tak ada masa nak update.

Korang dah nampak tajuk tu ? Hari ni nak cerita pasal handphone jenama WINDS ni.Pernah dengar ? Tak pernah kan ?

WINDS ni jenama handphone Malaysia yang sedang mencipta nama macam ALTEC,Ninetechnology and sebagainya la..Tapi nak bagitahu korang jenama WINDS ni memang bagus la.Application dia memang terbaik.Skrin menggunakan SuperHD punya skrin..Nampak macam real.Serius aku cakap dengan korang.

Aku cerita sebab aku dah beli satu handphone jenama ni.Memang puas hati la sebab aku sebelum beli handphone aku research dulu.Memang jenama ni tak setanding dengan Samsung,Sony or sebagainya tapi entah la pasai apa aku memang tergerak hati nak beli.

Amacam ? Sama macam S4 kan ?
^_^

Ini information pasal WINDS NOTE SMART 

GENERAL2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G NetworkHSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
SIMDual Sim, Dual stand-by
Announced2013, July
StatusAvailable. Released 2013, July
BODYDimensions136.6*69.7*8.5 (mm)
Weight160 g
DISPLAYType4.63 FWVGA High Resolution touch screen
Size480*854; pixels, 4.63 inches
MultitouchYes
SOUNDAlert typesVibration; MP3, WAV ringtones
LoudspeakerYes
3.5mm jackYes
MEMORYCard slotmicroSD, up to 32 GB
Internal
DATAGPRSYes
EDGEYes
WLANWi-Fi
BluetoothYes
USBYes, microUSB v2.0
CAMERAPrimary2 MP, autofocus, LED flash
Featurestouch focus
VideoYes
SecondaryYes, 0.3 MP
FEATURESOSAndroid OS
CPU1.0 GHz
SensorsAccelerometer, gyro, proximity, compass, barometer
MessagingSMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM, RSS
BrowserHTML5, Adobe Flash
RadioStereo FM radio
GPSYes
JavaYes
ColorsBlue, White
- Active noise cancellation with dedicated mic
- TV-out
- SNS integration
- MP4/DivX/XviD/WMV/H.264/H.263 player
- MP3/WAV/eAAC+/AC3/FLAC player
- Organizer
- Image/video editor
- Document editor (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
- Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa
- Voice memo/dial/commands
- Predictive text input (Swype)
BATTERYLi-Ion 1300 mAh battery
Sampai sini je aku nak share dengan korang semua.Nanti kalau ada masa aku update lagi okey ? 


Tenkyu sebab baca :)

Selamat malam ~



8 comments:

Ahmad Solehin said...

Sye pon pakai Wind Note Smart 2 nie..tpy function tidak berape bagos sngt..RAM kecik,main game ,sangkut2..bateri pon x thn lme..pkai 2 jam ,habis bateri..

Atiqah Zayana said...

Owh yeke ??? Tqah pkai okey je .. Internet pun lju jugak :)

yaby said...

Sy suka..cuma sejak kmarin tak dgr bunyi ringing, sound kena pakai earphones ... Ada tips tak?

Atiqah Zayana said...

Dah lama ke jadi? Kena bawak kedai kalo phone ada jatuh ke ap. Tapi. Saya main on off dlu byk kali. Kalo sound da okey. Tak pyh bawak kedai ☺

Azrul Kokomi said...

sy ada beli headphone Winds juga mmg best
tapi tau tak klu screen rentak nak repair kat mana

Atiqah Zainal said...

selalunya. bawak pergi ke kedai yang awak beli tu.diorang akan bawak ke kilang winds untuk repair. sorry ye balas lambat, huhu

sham arshad said...

Nak tanya sikit. Model nie mmg kuat mkn bateri ke. Baru je beli. Xmain game pun. 5jam dah habih bateri tu.

Atiqah Zainal said...

Hai sham. Haah awak. Klo awak nk jimat. Data klo time xguna jgn on. If on data tu salah satu sbb bteri cpt hbs. Harap jwpn saya dpt mmbntu awak 😊