Study and Study ~ Chaiyok ! Fighting ~

Dah masuk Sem 3 dah sekarang...

Rakan2 Upper 6 yang lain dah start pulun study sampai nak tembus buku tuh Cik T tengok ~Haihhh...

Yang pandai wat lex jew mungkin sbb diorang dah memang cepat pick up berbanding Cik T ni kureng sikit..Haihhh dah nasib badan ~ -_-'''

Kata orang kalo nak belajar kena ada caranya..

1.Kena fokus...

*Bkn fokus tengok orang at luar kelas..Fokus at ape yang cikgu ajar..Kalo boleh catat and jgn mengelamun!



2. Buat nota ringkas

*Kalo boleh buat nota yang ringkas seringkas2 yang mungkin...Jgn bila buat xpaham pulak taw..kena paham apa yang ditulis tuh and baca tiap2 hari and tiap2 masa kat mne pon korang berada..Jadi korang boleh alert  ~ Xpayah bawak buku yang besar2 tuh..



3.Cari maklumat at Internet

*Cari maklumat yang berguna di laman web yang tertentu..Jangan melencong bukak MUKABUKU yew kawan2~


4.Study Group

*Buat study group kalo boleh sebab kalo belajar sama2 dgn rakan2 boleh tukar maklumat..Boleh bertukar pendapat and kita akan lebih paham..Trust Me !^_^



5. InsyaAllah korang akan dapat result mcm ni ~


Gempak tak result korang ?Haaaaa...



SELAMAT MENCUBA ~ (^0^)







No comments: